Om BioDome

 

BioDome har spelats 57 gånger sedan 2006-07-01.

 

Spelet BioDome började som den praktiska delen av ett examensarbeteIT-universitetets magisterprogram Entertainment Design and Technology. Examensarbetet beställdes av Göteborgs MiljöVetenskapliga Centrum (GMV) för att finnas på Miljöportalen, och där kunna främja intresset för energi och hållbar utveckling. Efter examensarbetets slut har ytterligare förbättringar gjorts vilket har resulterat i spelet du har framför dig nu. Förutom spelet så skrevs också en utförlig rapport, kallad "BioDome - Datorspel som interaktiva system för modeller av komplexa verkliga situationer". Rapporten beskriver vägen från en komplex verklig situation, miljön i detta fall, genom modellering och fram till detta datorspel.

 

Vi som har utvecklat BioDome heter Niklas Ottosson och Madeleine Gusdal. Vi ingår i ett nätverk av IT-experter kallat OG-entertainment. Vi har samarbetat med Mikael Östblom på Göteborgs MiljöVetenskapliga Centrum. GMV är Chalmers och Göteborgs Universitet gemensamma organisation för arbete med miljö och hållbar utveckling. Mikael Östblom har i sin tur haft kontakt med forskare på Fysisk Resurs Teori på Chalmers, som bidragit med relevanta siffror och värden.

 

BioDome har testats på webbläsarna Internet Explorer 6.0 och Opera 7.54. Spelet bör fungera obehindrat på dessa. Vi har programmerat spelet med php, ett fritt språk som är tillgängligt på www.php.net, och javascript. Du måste ha javascript igång för att kunna spela BioDome.

 

Alla bilder i spelet är copyright @ 2005 OG-entertainment.

 

 


Göteborgs Miljövetenskapliga Centrum


MiljöportalenOG-entertainment

Tillbaka till login-sidan